|

ВТОРО СЪБИТИЕ ОТ ПОРЕДИЦАТА ЮБИЛЕЙНИ СЪБИТИЯ „30 ГОДИНИ ПИСЕЛ“

Конструктивна конкуренция в отношенията в групите

София,  6-7 април 2024
11 – 18 ч.

При тоталитарните режими не съществува идеята за конкуренция, имаше само „социалистическо съревнование“. Идеологически конструкт постулираше единствено „отношения на равенство, сътрудничество и взаимопомощ “. Като следствие на този идеалистичен конструкт, избягващ реалностите,  в днешно време се развихриха потиснати нагласи – атакуване на всеки авторитет и йерархия, враждебност и мнителност. Конструктивната конкуренция на българска почва е все още социо-културно формиращо се явление.  Демократичните страни, незасегнати от тоталитаризма изследваха, усъвършенстваха и развиваха различни форми на конкуренция и сътрудничество.

Водещ: Федон Калотеракис,  Управляващ директор на Световната федерация на терапевтичните общности (WFTC),   
екс вицепрезидент на КЕТНЕА,. Теолог, терапевт, музикант, баща на четири деца, обаятелна и лъчезарна личност с изключително чувство за хумор. Федон Калотеракис е човек-легенда в сферата на зависимостите в Европа и света.

Такса за участие: 200 лв.  – внася се по банков път. Получател: ПИСЕЛ BG63PRCB92301030971714, SWIFT BIC: PRCBBGSF, ПроКредит Банк, София.
За настоящи обучаеми, преподаватели и доброволци към обучителните програми на ПИСЕЛ и БААТ, както и за асоциирани членове: 150 лева – внася се на място.
Местата са ограничени.

Краен срок за регистрация 31 март.    Регистрация: ТУК 

Мястото на провеждане е в централната част. Регистрираните участници получават по и-мейл потвърждение, че заявката им е получена и адреса на мястото на провеждане.