Лятна школа по арт-терапия 2015

През месец юни Българската асоциация по Арт-терапия ще  проведе станалата вече традиция Лятна школа по арт-терапия. В продължение на три дни  участниците ще имат възможност да се запознаят и обогатят себе си, чрез пота20140626_201327пяне в преживяванията, които процесът на творчество дава. Ще бъдат представени дейностите и обучителната програма на БААТ.

Семинарът дава възможност да продължите обучението си в тригодишната обучителна програма на БААТ. Той е подходящ за специалисти от помагащите професии (психолози, социални работници, лекари),рехабилитатори, студенти по педагогика на изобразителното изкуство, художници, учители по рисуване, специални педагози,трудотерапевти, възпитатели,екипите в домове за деца и възрастни хора специалисти работещи в услуги в общността,специални педагози, възпитатели в домове за деца и резидентни услуги,обществени възпитатели,педагогически съветници,инспектори ДПС,ресурсни учители.

Няколко думи за арт-терапията

Самото рисуване създава специфични възможности за терапевтичен ефект, които не се съдържат в словесното общуване. Правенето на изкуството се счита за възможност за автентично и спонтанно изразяване на себе си, използвайки въображение и преживяване, което с времето може да доведе до себеосъществяване, емоционално коригиране и възстановяване.

Арт-терапията се различава от други форми на психотерапия по това, че е налице тристранен процес между клиента, терапевта и образа или създадения продукт. По този начин тя предлага възможност за изразяване и комуникация и може да бъде изключително полезен метод за хора, които намират за трудно да изразяват техните мисли и чувства вербално.

Такса за лично участие – 100 лв. Ако таксата се заплаща от организация – 120 лв.

Намаления при групово участие, ако таксата се заплаща от организация:

от 1 до 3 участника  – 120 лв. на участник,

от 3 до 6 участника – 110 лв. на участник,

над 6 участника – 100 лв. на участник.

Лятната школа по арт-терапия ща са проведе на: 23/24/25 юни, от 15.00 до 20 часа в град София, ул.»Цар Самуил» №16

Краен срок за записване – 22 юни 2015 г.

За информация и въпроси: doroteia@arttherapy-bulgaria.org и 0893583231. Максимален брой участници – 12. Регистрацията се прекратява при запълване на бройката. Участниците в лятната школа ще получат сертификат за участие за  18 учебни часа.